אלופות התיכוניים: רוטברג בפעם הרביעית ורמות ים עמק חפר עם אליפות היסטורית

news
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
גלריות טורניר התיכוניים 2024
גלריית מוקדמות התיכוניים 2024 מכאן... גלריית רבע גמר תיכוניים 2024  מכאן...
רמות ים עמק חפר עם רגע שיא היסטורי, רוטברג רמת השרון חוגגת אליפות רביעית ושלישית בארבע שנים.
אירוע הגמר התקיים בעיר נתניה בהיכל הספורט "ארנה" אל מול יציעים מלאים בקהל מעודד ומשולהב. זו היתה חגיגת ספורט כמיטב מסורת אירועי הגמר. המשחקים שודרו בשידורים ישירים בערוץ 50 ONE.
פורסם ע"י:       7 ינואר, 2026  17:14

אליפות התיכונים סגרה עונה עם ניצחון של רמות ים עמק חפר בליגת התלמידים ורוטברג רמת השרון בליגת התלמידות. האליפות של רמות ים היא הראשונה של בית הספר, ממנו צמח בן שרף, שחקן המשחק באן.בי איי. תיכון חדש ת”א, עם אליפויות רבות בתיכוניים, יכולה להיות גאה במשחק של היום וגם בדני אבדיה בוגר בית הספר .

מאת: אלון אלפרוביץ –  התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל

היום (רביעי), נערך בהיכל ארנה נתניה אירוע השיא של ספורט התיכונים בישראל – גמר אליפות התיכונים בכדורסל. ליגת התיכונים בכדורסל, המקבילה הישראלית לליגת ״המכללות״ בארה״ב, כשבוגרים ובוגרות רבים שלה כדוגמת דני אבדיה, בן שרף, יוגב אוחיון, עומרי כספי, לירון כהן, מיכל אפשטיין, נועה גנור, עדן ציפל וירדן גרזון כוכבת ליגת המכללות. הליגה מציבה את עצמה במרכז הבמה כמסגרת שממנה יצאו כוכבי וכוכבות הכדורסל הגדולים של ישראל. אחרי שנתיים שבהן האליפות התקיימה במתכונת מצומצמת בעקבות מציאות ביטחונית מורכבת, חזרה הליגה למתכונת מלאה העונה: שלבי בתים, משחקי נוקאאוט, פיינל-פור וגמר אחד שמרכז לתוכו חלומות ולחץ שלא נופלים מזה של ליגות בוגרים ובוגרות.

 


יציעים מלאים עד אפס מקום צילום: ארז עוזיר


נחישות ועוד נחישות צילום: ארז עוזיר

 לגמר התלמידים העפילו נבחרת בית הספר בה שיחק דני אבדיה, תיכון חדש תל אביב, והנבחרת בה שיחק בן שרף, רמות ים עמק חפר. עוד לפני העלייה לפרקט, קיבל גמר התלמידים ממד מרגש במיוחד, כאשר על המסכים בארנה הוקרנו סרטוני ברכה של דני אבדיה ובן שרף, שאיחלו הצלחה לבתי הספר מהם יצאו. עבור השחקנים על המגרש, זו הייתה תזכורת מוחשית לכך שהפרקט עליו הם עומדים היום, מוביל למגרשי הכדורסל הגדולים בעולם.

| רמות ים עמק חפר היא אלופת התלמידים
בגמר התלמידים, שנעל את יום המשחקים, ניצחה רמות ים עמק חפר, את תיכון חדש תל אביב וזכתה בתואר אלופת התיכונים עם התוצאה 84:59. שתי הקבוצות נפגשו כבר בשלב הבתים, שם נצחה רמות ים משחק אחד ותיכון חדש משחק אחד. הקבוצות הגיעו לגמר עם מאזן ניצחונות זהה, אך ברגעי ההכרעה הייתה זו רמות ים שהייתה חדה יותר, מדויקת יותר. במחצית המשחק הראשונה התוצאה נשארה צמודה, אך בחצי השני של הגמר, רמות ים צברה הובלה משמעותית עד הניצחון ההיסטורי. זוהי פעם ראשונה בהיסטוריה בה רמות ים עמק חפר זוכה באליפות התיכונים בכדורסל. מצטיין המשחק, שחקן קבוצת רמות ים, יפרח ושלר שחקן מספר 36, קיבל פרס באדיבות חברת סמסונג, לאחר הופעה מרשימה שכללה 22 נקודות, 8 ריבאונדים ו־6 אסיסטים.


יפרח ושלר – השחקן המצטיין צילום: ארז עוזיר

 


רגע אחד של אושר צילום: ארז עוזיר

| רוטברג רמת השרון היא אלופת התלמידות
במשחק גמר התלמידות, זכתה רוטברג רמת השרון בתואר אלופת התיכונים לאחר שניצחה את הריאלי העברי חיפה בתוצאה 68:59. המשחק התחיל בהובלה משמעותית של רוטברג אך ככל שהמשחק התקדם הריאלי צמצמו את הפער והמשחק נשאר פתוח עד סופו. רמת השרון חתמה עונה מרשימה ורצופה בניצחונות, והציגה יציבות, עומק ורמה מקצועית גבוהה בדרך לזכייה בתואר. מצטיינת המשחק, שחקנית קבוצת רוטברג רמת השרון, מספר 7, תמר כרמי, קיבלה פרס באדיבות חברת סמסונג, לאחר הופעה מרשימה שכללה 26 נקודות, 13 ריבאונדים ו 5 אסיסטים.

 


גמר התלמידות צילום: ארז עוזיר


תמר כרמי מצטיינת המשחק צילום: ארז עוזיר


גביע רביעי לרוטברג צילום: ארז עוזיר

את אירוע הגמר כיבדו בנוכחותם מ”מ ראש עיריית נתניה שירי חגואל סיידון, ראש עיריית כרמיאל משה קונינסקי, ראש המועצה האזורית עמק חפר גלית שאול, ראש עיריית רמת השרון איציק רוכברגר, כדורסלן העבר וחתן פרס ישראל טל ברודי, מנכ”ל איגוד הכדורסל רון שקיטל, מנכ”ל מי עדן יוני ארליך, קפטנית נבחרת ישראל לשעבר לירון כהן, מתן סימן-טוב הבעלים של סוכנות ספורטאים והסוכן של דני אבדיה, ומכובדים נוספים יחד עם מאות אוהדים ואוהדות שהגיעו לצפות באירוע השיא. בנוסף, העניקה התאחדות הספורט לבתי הספר את פרס יקיר ההתאחדות למיכה גולדמן, ממייסדה של ההתאחדות. כמו כן, חולק שי מיוחד לשדר הספורט האגדי יורם ארבל ששידר בעבר את ליגת התיכונים. כחלק מהאירוע נהנו התלמידים, התלמידות והצופים מהופעה מיוחדת של הראפר והזמר והיוצר הישראלי איזי (E-Z).


חווית כדורסל מרשימה צילום: ארז עוזיר

גיא דגן, המפמ”ר והמפקח על החינוך הגופני במשרד החינוך, אמר:
“גמר אליפות התיכונים בכדורסל הוא הרבה מעבר לאירוע ספורטיבי, זהו אחד מאירועי השיא של מערכת החינוך כולה, המהווה במה מרכזית להצגת היכולות, הנחישות והכישרון של התלמידות והתלמידים שלנו. בשנתיים האחרונות, נוכחנו לדעת עד כמה החינוך הגופני וספורט בתי הספר ממלאים תפקיד קריטי ומשמעותי בחוסן הלאומי והאישי. בתקופה שדרשה מאיתנו הסתגלות והתמודדות, המגרש הפך למקום חשוב מתמיד, מקום של התפתחות, מפגש וחיזוק הגוף והנפש.
אנחנו שמחים ונרגשים לחזור לשגרת המשחקים המלאה ולראות את האנרגיות באולם. הספורט הוא כלי חינוכי ראשון במעלה, ואנו גאים בכל אחת ואחד מהמשתתפים שמפגינים היום לא רק יכולת מקצועית, אלא גם רוח ספורטיבית וערכים. הנבחרות הזוכות יהיו מועמדות לייצג את משרד החינוך ומדינת ישראל, באליפות העולם לבתי הספר בכדורסל שתתקיים בחודש יוני בסרביה. אני רוצה להודות להתאחדות הספורט לבתי הספר על הארגון, לעיריית נתניה על האירוע ולאיגוד הכדורסל על שיתוף הפעולה.”

זיו ישראלי, מנכ״ל התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל , סיכם: “אליפות התיכונים היא נדבך מרכזי בפעילות הספורט בבתי הספר. חזרה למתכונת מלאה השנה, מבטאת את החשיבות של הספורט כחלק בלתי נפרד ממערכת החינוך. האליפות משלבת מצוינות ספורטיבית לצד ערכים חינוכיים, חברתיים ומאפשרת לתלמידים ולתלמידות מכל רחבי הארץ להתפתח במסגרת חינוכית תחרותית ומשמעותית. בימים אלו, משחקי הספורט השונים, במיוחד של בני הנוער המצוינים שלנו, מספקים עבורנו גאווה לאומית כחול- לבן.”


רועי לוין, רכז הכדורסל בהתאחדות הספורט לבתי הספר, הוסיף:
“גמר ליגת התיכונים הוא אירוע השיא לכדורסל התיכונים. קבוצות מכל הארץ הוכיחו מחויבות ורמה מקצועית גבוהה לאורך כל העונה. הגמר עצמו סיפק הוכחה לכך שעתיד הכדורסל הישראלי צפוי להמשיך ולספק לנו רגעי גאווה עם שחקנים ושחקניות מצוינים שעוד יגיעו רחוק. אני גאה לראות איך הכדורסל בבתי הספר והתיכונים מקום של כבוד בכדורסל הישראלי והעולמי. משחקי הגמר הם עדות לכך שליגת התיכונים היא חממה המכינה את השחקנים והשחקניות לשלבים הבאים בקריירה שלהם.”

כתבות אחרונות

ווידאו אחרונים

שותפים לדרך

Call Now