יותר ממשחק: גמר ליגת הבוצ’ה לבתי הספר הפגיש תלמידים מרחבי הארץ לאירוע מרגש

news
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
הערוץ המקוון שלנו לימי המלחמה: אימוני כושר ואתגרים מצולמים, מגזין דיגיטלי בחירום SPORTIME , כתבות וכוכבים צעירים כחול לבן, הרצאות, פודקאסטים, סרטונים, תמונות ממוקדי הפעילות…אל הערוץ
גלריות טורניר התיכוניים 2024
גלריית מוקדמות התיכוניים 2024 מכאן... גלריית רבע גמר תיכוניים 2024  מכאן...
אחרי שנת פעילות, התקיים במרכז ספיבק ברמת גן, גמר ליגת הבוצ'ה הפאראלימפית לבתי הספר.
בגמר השתתפו תלמידי כיתות ז' עד י"ב משבעה בתי ספר, במסגרת אירוע בהובלת התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל. האירוע הארצי העניק במה ספורטיבית שוויונית ומעצימה לתלמידים ותלמידות עם מוגבלויות.
פורסם ע"י:       23 יוני, 2026  13:46

במרכז ספיבק ברמת גן נערך גמר ליגת הבוצ’ה הפאראלימפית לבתי הספר, בהובלת התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל. בגמר השתתפו תלמידים ותלמידות בכיתות ז’ עד י”ב משבעה בתי ספר מרחבי הארץ. האירוע חיבר בין ספורט, הכלה ומצוינות, והעניק לתלמידים במה משמעותית להתחרות, לייצג ולהוביל.

מאת: אלון אלפרוביץ –  התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל

 


גמר ליגת הבוצ’ה  צילום: התאחדות הספורט לבתי הספר

בראשון, התכנסו במרכז ספיבק ברמת גן תלמידים ותלמידות מרחבי הארץ לגמר ליגת הבוצ’ה הפאראלימפית לבתי הספר, בהובלת התאחדות הספורט לבתי הספר בישראל. בגמר הארצי השתתפו תלמידי ותלמידות כיתות ז’–י”ב משבעה בתי ספר: הרצפלד חולון, יובלים עפולה, אילנות ירושלים, און תל אביב, צעד קדימה ראשל’צ, אופקים חיפה, ואפאק תל שבע. הבוצ’ה הוא אחד מענפי הספורט הפאראלימפיים הבולטים בעולם, הוא משלב חשיבה אסטרטגית ודיוק ומיועד עבור ספורטאים עם מוגבלויות מוטוריות. את הבוצה משחקים על כיסאות גלגלים כאשר המטרה היא לזרוק את הכדור של כל שחקן קרוב ככל האפשר לקדום לבן המכונה ה’גק’ באמצעות זריקה, גלגול או בעיטה. כל אחת מהקבוצות כללה בין ארבעה לשישה שחקנים ושחקניות, שהתחרו ברוח ספורטיבית ובנחישות לאורך יום התחרויות.


גמר ליגת הבוצ’ה  צילום: התאחדות הספורט לבתי הספר

ליגת הבוצ’ה לבתי הספר מעניקה לתלמידים ולתלמידות עם מוגבלות הזדמנות להתחרות במסגרת ספורטיבית ולהיות חלק מחוויה משמעותית לאורך כל שנת הלימודים. עבור רבים מהם, המגרש הוא מקום שבו הם יכולים לבטא את יכולותיהם, להתמודד עם אתגרים ולחוות הצלחות. מעבר לתוצאות ולניקוד, התחרות מזכירה את כוחו של הספורט לחבר בין אנשים וליצור תחושת שייכות, תוך הדגשת החשיבות בהכרה בספורטאיות ובספורטאים עם יכולות שונות ובקידום שוויון הזדמנויות אמיתי בעולם הספורט והחינוך הגופני בישראל.


גמר ליגת הבוצ’ה  צילום: התאחדות הספורט לבתי הספר

תוצאות:
בוצ’ה רגיל:
1. בית הספר און תל אביב
2. בית הספר יובלים עפולה
3. בית ספר אפאק תל שבע

בוצ’ה רמפות:
1. אנטוני קטוז מבית הספר יובלים עפולה
2. תהילה הלל וליאב פיסחא מבית הספר הרצפלד חולון


גמר ליגת הבוצ’ה  צילום: התאחדות הספורט לבתי הספר


גמר ליגת הבוצ’ה  כיתת השיפוט צילום: התאחדות הספורט לבתי הספר

נעמי, רכזת ענף הבוצ’ה בהתאחדות הספורט לבתי הספר בישראל: “זו השנה הראשונה שלי בליגת הבוצ’ה, ואי אפשר היה שלא להתרגש. אחרי שהגמר נדחה פעמיים בשל המצב, התלמידים והתלמידות חיכו לו בכיליון עיניים, והיום הם הגיעו מכל רחבי הארץ בהתרגשות עצומה. לראות אותם עולים למגרש עם חיוך, נחישות ואהבה למשחק היה רגע מיוחד. תודה גדולה לתלמידי כיתות ו’–ז’ מבית הספר ויצמן ולמורים טל ואייל, ששפטו את התחרויות במקצועיות, בסבלנות ובמסירות רבה, ותודה לצוותי חינוך שליוו את התלמידים בענף לאורך השנה כולה.”

כתבות אחרונות

ווידאו אחרונים

שותפים לדרך

Call Now